תאריך: 12\6\29
שעה: 19:20
מיקום: חדר
צפיתי בטלוויזיה ( סיינפלד) כששמעתי את צעקת אימי "איתן, תתחיל לבשל כבר 7 וחצי"
הלכתי למטבח .
תאריך: 12\6\29
שעה: 19:30
מיקום: מטבח
הכנתי על משטח העבודה את המוצרים הבאים:
500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות ( הפשרתי אתמול בלילה)
חבילת פטריות שמפיניון
פלפל אדום
בצל
4 שיני שום ( הכנסתי למיים רותחים להקל על הקילוף -טיפ ממני אליכם )
כוס יין לבן (לא בשבילי..לא לדאוג..)
חצי כוס קמח
כפית פלפל שחור
כפית מלח
כפית פפריקה
כפית פפריקה חריפה
2 כפות שמן זית
לאחר שניקיתי את רצועות העוף (ומשום מה נשארו לי רק 250 גרם -אז לא רצוי ללמוד ממני לנקות עוף...)
שמתי אותו בקערה עם הקמח המלח והפלפל וערבבתי טוב טוב לציפוי מושלם של העוף
חתכתי את הפטריות והבצל דק דק ואת הפלפל לרצועות דקות
במקביל חממתי את השמן במחבת עמוקה ( לי נראה שמשום מה נשפך לי קצת יותר מידי שמן למחבת... כי אצלנו השמן בתוך חבית ענקית ..)
הוצאתי את העוף לצלחת ולאותה מחבת הכנסתי את כל הירקות החתוכים ,כולל שיני השום המקולפות ובשלתי 5 דקות . החזרתי את העוף מזגתי את כוס היין ואת הפפריקה המתוקה והחריפה ( בטעות...שחכתי להקטין את הלהבה- טיפ : לא לבשל על להבת טורבו אם אתם לא רוצים אוכל קרנצ'י..)
בשלתי ( הפעם על אש ממש קטנה..) 10-15 דקות ( עם ערבוב כל כמה דקות)
תאריך: 12\6\29
שעה: 20:30
מיקום: מרפסת
הגשתי את העוף ( שיצא מדהים וטעים) לצד אורז לבן עם אפונה
נו טוב - גם אימא שלי הכינה סלט ירקות שורש ( שהיה טעים..)
הטיפ היומי : האיטלקים תמיד שמים שיני שום שלמות בתבשיל ומוציאים אותו בסוף הבישול
נ.ב : בתור אנטיפסטי הכנתי ברוסקטות ( על לחם דגנים מקמח מלא לא טרי !!! זה כל העניין בברוסקטות)
צליתי את הלחם (שחתכתי לעיגולים) על מחבת ברזל מחורצת. ( הפעם כן להשתמש בלהבת טורבו..)
לא יותר מ 10-15 שניות לכל צד
מרחתי על הברוסקטות ממרח זיתים ופסטו ( מתכונים יגיעו בקרוב)
חתכתי בצל סגול לרצועות עגבנייה לקוביות קטנות ופלפל אדום
תיבלתי בשמן זית מלח פלפל
הטיפ היומי : האיטלקים תמיד משפשפים שן שום על פרוסות הברוסקטות
צליתי את הלחם (שחתכתי לעיגולים) על מחבת ברזל מחורצת. ( הפעם כן להשתמש בלהבת טורבו..)
לא יותר מ 10-15 שניות לכל צד
מרחתי על הברוסקטות ממרח זיתים ופסטו ( מתכונים יגיעו בקרוב)
חתכתי בצל סגול לרצועות עגבנייה לקוביות קטנות ופלפל אדום
תיבלתי בשמן זית מלח פלפל
הטיפ היומי : האיטלקים תמיד משפשפים שן שום על פרוסות הברוסקטות
כל הכבוד לך איתן!
השבמחקגם מבשל לאמא
גם כותב מעניין על ההכנה
גם מצלם נפלא
וגם נראה לי שנהנה מכל רגע :)