תאריך : 8-7-2012
מיקום: חנות יד יצחק כפר סבא
שעה : 12:00
היום לא מתחשק לי לבשל!!!!
( החופש עושה אותי עצלן..)
כשהייתי בסופר חיפשתי איזה שהוא אוכל קפוא להכנה - נכון שהפתרון הכי קל זה לקנות פיצה או בורקס, אבל התחשק לי משהו בריא וקל להכנה.
אז קניתי קציצות של עוף טוב .
מיקום: בית
שעה : 12:30
הגעתי הביתה ועדיין לא התחשק לי לאכול. אז בנייתם חשבתי על מתכון טעים לקציצות שקניתי.
למתכון הייתי צריך ירקות שלא היו בבית, בקשתי מאחותי 30 שקל שאני "אחזיר" לה...
הלכתי בחום הגדול לירקן וקניתי : קילו עגבניות שרי ( רכות ובשלות) 2 פלפלים אדומים ובשרניים, בצל סגול, תפוחי אדמה, גזרים,בטטה ושום.
חזרתי הביתה, חממתי את התנור ל200 מעלות
מיינתי והפרדתי את עגבניות השרי מהאשכולות
חתכתי את הפלפלים והבצל לקוביות
קלפתי את תפוחי האדמה הגזרים והבטטה לחתיכות
וקלפתי 4 שיני שום
לקחתי תבנית ושמתי בה נייר אלומיניום - שמתי את כל הירקות שקלפתי וחתכתי בתבנית ומעליהם שמתי מלח וקצת שמן זית. בערך חצי שעה בתנור -עד שהם היו רכים.
במערבל מזון שמתי 2 שיני שום ( מהתנור) העגבניות, הבצל והפלפלים האדומים.
צריך לערבל עד ליצירת רוטב סמיך ( לי נשארו די הרבה קליפות של עגבניות -כי ! צריך לקלף את העגבניות ואני שחכתי...)
את הרוטב שמתי בסיר עם הבטטות הגזרים ותפוחי האדמה
לרוטב הוספתי פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומלח
הרוטב על האש עד להתרככות הירקות
ואז הוספתי את הקציצות הקנויות לעוד רבע שעה.
מומלץ -כמוני -להגיש עם אורז לבן
טיפ יומי: לקילוף קל של עגבניות להכניס אותם למיים רותחים למספר שניות ואז הן מתקלפות בקלילות
מיקום: חנות יד יצחק כפר סבא
שעה : 12:00
היום לא מתחשק לי לבשל!!!!
( החופש עושה אותי עצלן..)
כשהייתי בסופר חיפשתי איזה שהוא אוכל קפוא להכנה - נכון שהפתרון הכי קל זה לקנות פיצה או בורקס, אבל התחשק לי משהו בריא וקל להכנה.
אז קניתי קציצות של עוף טוב .
מיקום: בית
שעה : 12:30
הגעתי הביתה ועדיין לא התחשק לי לאכול. אז בנייתם חשבתי על מתכון טעים לקציצות שקניתי.
למתכון הייתי צריך ירקות שלא היו בבית, בקשתי מאחותי 30 שקל שאני "אחזיר" לה...
הלכתי בחום הגדול לירקן וקניתי : קילו עגבניות שרי ( רכות ובשלות) 2 פלפלים אדומים ובשרניים, בצל סגול, תפוחי אדמה, גזרים,בטטה ושום.
חזרתי הביתה, חממתי את התנור ל200 מעלות
מיינתי והפרדתי את עגבניות השרי מהאשכולות
חתכתי את הפלפלים והבצל לקוביות
קלפתי את תפוחי האדמה הגזרים והבטטה לחתיכות
וקלפתי 4 שיני שום
לקחתי תבנית ושמתי בה נייר אלומיניום - שמתי את כל הירקות שקלפתי וחתכתי בתבנית ומעליהם שמתי מלח וקצת שמן זית. בערך חצי שעה בתנור -עד שהם היו רכים.
במערבל מזון שמתי 2 שיני שום ( מהתנור) העגבניות, הבצל והפלפלים האדומים.
צריך לערבל עד ליצירת רוטב סמיך ( לי נשארו די הרבה קליפות של עגבניות -כי ! צריך לקלף את העגבניות ואני שחכתי...)
את הרוטב שמתי בסיר עם הבטטות הגזרים ותפוחי האדמה
לרוטב הוספתי פלפל שחור, פפריקה מתוקה ומלח
הרוטב על האש עד להתרככות הירקות
ואז הוספתי את הקציצות הקנויות לעוד רבע שעה.
מומלץ -כמוני -להגיש עם אורז לבן
טיפ יומי: לקילוף קל של עגבניות להכניס אותם למיים רותחים למספר שניות ואז הן מתקלפות בקלילות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה